Seasonal ferments

Kracht van het seizoen!

Wanneer je seizoensgebonden ingrediënten leert verwerken tot probiotische smaakmakers, gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Je leert spelen met smaken en texturen en experimenteert er op los met groenten-en fruitresten.

Gezond!

Fermentatie zit boordevol probiotica en andere krachtige voedingsstoffen die je darmflora herstellen, je energieniveau verhogen en je immuunsysteem versterken. Gefermenteerde producten zijn dan ook op z’n gezondst als je ze zelf maakt, want dan ben je zeker dat alle levende (probiotische) activiteit nog aanwezig is in je eindproduct. Dagelijks gefermenteerde producten eten of drinken helpt om je darmgezondheid optimaal te houden.

Wat kan je verwachten?

〰️

Wat kan je verwachten? 〰️

Diepgaand

Wetenschappelijk onderbouwde info, maar dan in duidelijke taal. Hoe beïnvloedt wat je eet, hoe je je voelt en je gezondheid. Dat leer je hier! De groep is max 8p groot zodat je voldoende ruimte hebt om uitleg te vragen.

Intiem

Deze workshop gaat thuis in mijn thuiskeuken. Hier werd al vollop ge-experimenteerd, ik neem jullie graag mee in mijn wereld.

Gezellig

De workshop duurt 2.5uur. We hebben dus ruim de tijd om iet te snacken en te drinken. Ik laat je proeven van mijn recepten in ontwikkeling met een sprankelend glaasje huisgebrouwen kombucha.

Hands on

Je gaat vooral zelf doen. Ik leg het kader uit, maar jullie gaan zelf aan de slag met eigen ingrediënten. Je kiest je kruiden, hoe je je groenten snijdt, wat je juist wil bereiden… Kortom, nadien weet je exact hoe je moet gaan fermenteren, want je deed het reeds zelf.

Just the beginning

Met de technieken, kan je thuis verder aan de slag. Je krijgt een uitgewerkte bundel mét recepten & technieken mee naar huis, zodat je nadien eindeloos verder kan gaan experimenteren.

Wat leer je?

In deze workshop nemen we ruim de tijd om de handen uit de mouwen te steken. Tijdens deze 2,5uur werken we aan 2 groentenfermenten en 1 gefermenteerde vloeistof (drank/saus).

Groenten

Inmakenen fermenteren zijn 2 verschillende zaken. We zoomen hier tijdens deze sessie op in. We maken een lekkere salsa met opgelegde citroen en je leert hoe je deze zelf bereid.

Verder gaan we lacto fermenteren. We toveren Pompoen & appel om tot een heerlijke gefermenteerde chutney. Een echte smaakexplosie die je stoofpotjes of broodbeleg tot een hoger niveau gaan tillen.

Wanneer?

Per seizoen wordt er een workshop ingepland. De volgende aankomende data zijn:

  • 30 januari

Praktisch

  • 18-20u30

  • Schoenstraat 30, 2140 Borgerhout

  • 75 euro

Dranken

Wist je dat je je eigen bruisende drankjes kan maken wanneer je de juiste omgeving creëert?
Hierbij maken we gebruik van gisten, schimmels en bacteriën. Soms zijn deze aanwezig op de ingrediënten die we gebruiken én soms is het belangrijk om deze toe te voegen.

In de workshop van januari gaan we ons focussen op een condiment dat énorm goed werkt tegen het afvechten van virussen en bacteriën. Een gezond shotje probiotica voor je dagelijjkse immuniteitsondersteuning.

 FAQs

  • De workshop duurt 2.5u. Voldoende tijd om een grondige uitleg te krijgen én zelf aan de slag te gaan. In deze workshop krijg je veel informatie. Wil je het liever wat meer opgedeeld en in kleinere stukjes, kijk dan naar de workshop Start to ferment.

  • Je hebt geen achtergrond in koken nodig. Gewoon een gezonde interesse om iets nieuws te leren. Fermenteren is eigenljk best eenvoudig. Vaak is het grootste obstakel dat je het nog nooit geprobeerd hebt, daar komt na deze workshop verandering in.

  • Leuk idee! Ik maak graag een persoonlijke cadeaubon.
    Stuur me daarvoor even een mailtje via de contact pagina.

  • De workshops bij Club Santé zijn plantaardig (lactosevrij) en glutenvrij. Indien je andere intolleranties hebt, neem dan even contact op zodat ik er rekening mee kan houden.

  • De workshop gaat door bij mij thuis. Het is dus in intieme kring van maximaal 8p. Extra veel uitleg tijd dus!

  • Ja, dat kan.

    Contacteer me even en dan stemmen we onderling af wat je graag in de workshop aan bod laat komen.

  • Ja, dat kan.
    Daarvoor stuur je me best een mail met je btw gegevens. Bij facturen wordt 21% btw bijgerekend.