Coffee ferments
Liquid gold
Koffie, heerlijk als het is op zichzelf, kan ook getransformeerd worden in heerlijk eten én sprankelende drankjes. Koffiebonen zijn tijdsintensief om te oogsten én jij vindt het misschien ook zonde om dagelijks het koffiegruis de vuilbak in te werpen. Na deze workshop ken je een toepassing voor dit ‘afval’. Lekker circulair, maar vooral méga nice. You won’t regret.
Experiment!
In deze workshop leer je werken met wilde fermentatie, waarin we de aanwezige bacteriën op groenten gebruiken om mee te fermenteren. Dit noemen we: lacto fermentatie. Daarnaast leer je wat & hoe een SCOBY te gebruiken. Dit om heerlijke bruisende drankjes mee te verkrijgen. Coffee kombucha wordt je nieuwe perfect serve.
Wat kan je verwachten?
〰️
Wat kan je verwachten? 〰️
Duurzaam
We gebruiken een afvalproduct: koffiegruis als basis om heerlijke drankjes mee te maken. Zette je teveel koffie en is die koud geworden? Ook daar hebben we een toepassing voor. Ideaal om langer en op meerdere niveau’s te genieten van je liquid gold.
Hands on
Je gaat zelf aan de slag om 2 fermenten te maken. Je krijgt eerst een goed onderbouwde uitleg, zodat je ook nadien thuis met vertrouwen kan gaan fermenteren.
Je krijgt een bundel mee naar huis met de uitleg en de recepten.
Wat je leert
De theoretische basis die je nodig hebt om met vertrouwen groenten & drankjes te leren fermenteren
Het verschil tussen wilde en gecultiveerde fermentatie
Wat een SCOBY is
Hoe je een SCOBY gezond houdt
Hoe je creatief kan omgaan met smaken
Je maakt koffie kombucha & lactogefermenteerde bieten in koffie met een eigengekozen kruidenblend.
Praktisch
Mee te nemen
Schort
Keukenhanddoek
Snijplank
Mes
Dunschiller (optioneel)
Timing: 19 - 21u
Adres: Coconne - Gent
Op 5min wandelen van Gent Dampoort.